Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2010 16:51 - Лекарските стачки са гавра с пациентите!
Автор: daljinkata Категория: Други   
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Стачкуващите лекари се изгавриха с пациентите! Именно те са полагали Хипократовата клетва, а напълно я забравиха тези дни, когато пациентите припадат пред кабинетите им, стоят болнибез лекарства, а за някои са животоспасяващи, и не дай си боже и смъртен случай да има скоро заради отказ на медицинска помощ.

Стачката на джипитата започна вчера като протест срещу държавата и здравната каса във връзка със средствата, които не са им изплатени. Поради това те прекратиха да приемат пациенти, въпреки че преди 2 дни НЗОК преведе парите. Сега те излизат с още други мотиви за протеста си и те са свързани с премахването на преференциалните наеми за лекарските кабинети, както и въпроса за ниския брой направления отпускани за специалисти.

В резултат на това  настъпи хаос в цялата система, хората обикаляха от врата на врата, но безрезултатно поради отсъствието на личните им лекари.

Две жени дори припаднаха пред същите тези заключени врати в 27-а поликлиника в софийския комплекс “Младост – 3”. И затова, за да избегнат подобни ситуации, много хора потърсиха частни лекари, които да ги лекуват.

Но какво да правят другите, които не могат да си го позволят? Такъв случай е и 90-годишният Тино Спасов лишен от лекарствата си за астма, защото джипито му д-р Даниела Димитрова стачкувала и дори мяркащият дежурен д-р Георгиев изобщо не пожелал да му обърне внимание, въпреки че медикаментите по линия на НЗОК са животоспасяващи за пенсионера. Хапчетата излизат 92 лв., ако се пазаруват свободно без да се използва здравната каса, при което положение пенсията му доникъде няма да стигне.

И всичко това заради джипита с месечни доходи до 4500 лв. като средномесечният им на един общопрактикуващ лекар е 2231 лв. Но да оставим заплатите, въпросът тук е друг – Къде отиде хуманността?

Получавайки титлата доктор един човек се врича да помага в името хората и въпреки несгодите, колкото и да искат да отстоят позициите си това не бива да е причина да се оставят болни, в това число деца и пенсионери, на произвола на съдбата.

Колкото и да предявяват определени претенции, те трябва да отидат назад, а на преден план да излезе човекът, защото не е това начинът, да изоставиш всички и да възцариш закона на джунглата, всеки да се справя, така, както може.



Тагове:   стачка,   стачки,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: daljinkata
Категория: Други
Прочетен: 157206
Постинги: 117
Коментари: 25
Гласове: 74
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930