Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2010 08:46 - „Признай или си мъртъв!“, гласели заплахите на следовател срещу Големия Маргин
Автор: daljinkata Категория: Други   
Прочетен: 600 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Един от главните следователи свързани с делото на братята Маргини– Красимир и Николай Маринови е използвал стари техники за изкопчването на информация от големия брат.

Същият е получил заплахи, които го принуждават да даде показания, в противен случай го дебнела смърт.

Засега данните са неофициални, подадени от анонимен мъж близък на подсъдимия.

Факт обаче е, че цялата прокуратура е в истерия, след като основната част от свидетелстващите срещу Маргините постоянно се отказват от показанията си. Ето защо се предполага, че те наистина са взели по твърди мерки по случая.

Юристи от бранша изказват следното мнение: “Пуснат ли Маргините, ще паднат доста глави от прокуратурата”, което може би е и причината за използваните похвати.

Твърди се още, че същите са били употребени и върху друг, така нашумял арестант – Жоро Главата, който от седмици е зад решетките заради сбиване. Именно той заявил пред пловдивския съд, че са го заплашвали и дори двама души от София са го принудили да подпише протокол със свидетелски показания срещу Големия Маргин. Дали му листа с думите: Прочиташ това, подписваш  и те пускат”, след което обвиненият в хулиганство разбрал, че във въпросния лист става дума за Красимир Маринов и определянето му като бос на наркоканал. Освен това там имало и показания за Сако. Разбирайки за сложната ситуация, Славов преценил, че не трябва да се забърква в подобни показания, иначе рискува живота на дъщеричката си. Признанията си Жоро Главата направи по време на разглежданата му мярка за неотклонение.

По-късно Иво Илчев, който е защитният свидетел по делото срещу Маргините, отказа да ги е познавал.

“Не познавам никого от подсъдимите и не съм се срещал с никого от тях” бяха думите на Илчев.

За тези съмнителни показания Николай Кокинов, който е наблюдаващ прокурор по делото, заяви, че свидетелят е бил заплашван.

Признал си само пред прокурорите, че е получил телефонно обаждане, гласящо физическа саморазправа не само с него, но и със семейството му, при евентуално разпознаване на братята. Засега тези данни се разследват и се търси телефонния номер, от който са отправяни заплахите. Сам Кокинов знаел извършителя на деянието, но за момента щял да премълчи. Подготвя се образуването на дело от прокуратурата. То ще е насочено срещу Иво Илчев за лъжесвидетелстване по делото на Маргините, които са осъдени заедно с Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев, Веселин Тошев и Стефан Рангелов за организирането на убийствата на Любен Гоцев, както и на починалите Иван Тодоров-Доктора и Николай Дамянов.



Тагове:   Маргин,   „признай,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: daljinkata
Категория: Други
Прочетен: 157192
Постинги: 117
Коментари: 25
Гласове: 74
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930