Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2010 00:34 - На 1 април паднаха жестоко яки шеги!
Автор: daljinkata Категория: Други   
Прочетен: 2636 Коментари: 0 Гласове:
0



На 1 април всички медии се изкушиха и се изгъбаркаха с цялото общество. Тогава бе момента да си напишат, “каквото им е на душата”, така те отразиха “истинските” мнения за нещата. Не една бяха публикациите в ефира и виртуалното пространство.Примерите са многобройни, дори и ние отkliuki.bg се изкушихме и пуснахме няколко подобни материала като “Фейсбук – продукт на българската ДС” и “Стинг кани Азис за дуетно парче”, в които се оказа, че социалната мрежа всъщност е разработена от нашите служби, а в последствие е преминала през Холандия и най-накрая е стигнала до САЩ, докато в другата публикация фолкпевецът Азис е получил невероятно предложение от Стинг двамата да застанат рамо до рамо и да запеят заедно.
Колегите отrazkritia.com също имаха своето блестящо и скандално попадение като оповестиха “новината”, че двамата най-важни мъже в държавата – Първанов и Борисов, се оттеглят от постовете си, а лидерът на РЗС Яне Янев се готвел за премиер.
Но с песента “Батальона се строява” и други поискаха да почерпят президента, който да го удари на уволнение, както го сториха отfrognew.bg със статията им “Първанов напуска доброволно президентския пост, избори след година”.
С политици се пошегуваха и от по-сериозната преса, в която в.“Стандарт”писа, че Доган ще се отправи към необхватния Космос, където да заеме обичайното си състояние – “в безтегловност”, в каквото се намират и по-голямата част от депутатите ни. “Ахмед Доган е първият български политик, който ще лети като турист в Космоса.”
Забавна шега направиха и отformula1.sportal.bg, където разгласиха, че в столицата ще се проведе българскатаFormula 1. Пистата щяла да бъде в отсечките между булеварди “Ген. Скобелев”, “Васил Левски”, “Цар Освободител”, “Евлоги и Христо Георгиеви”, “България”, “Пенчо Славейков” и Ген. Тотлебен” като финалната права щяла да е около стадион “Васил Левски”. От медията, дори качили снимка на бъдещата писта, която да засили още повече достоверността на написаното.

Въобще, 1-ви април, бе наистина скандален ден, който ще остане паметен за историята на лъжата. И ако имаше отличие за едни от най-големите лъжци, то сред първите места, които ще ги заемат, това ще бъдат и тези от екипа на “Дарик” радио, който “взривиха” общественото пространство с измислените си новини като най-шокиращата, особено за Българска народна банка, бе тази, чеБългария въвежда еврото като антикризисна мярка. Проведоха интервю с измислен представител на Международния валутен фонд и смаяха всички с “новостите” от страната.

Така може да обобщим, че перифразираната поговорката: “На чужд гръб и 100 шеги са малко”, ние отkliuki.bg и колегите отrazkritia.com, се надяваме, че също сме се справили успешно и сме ви заинтригували с есклузивните си материали, тъй като 1 април е един път в годината, а през останалата й част се чувстваме длъжни да ви информираме за действителността, такава, каквато е! 


Тагове:   шеги,   медии,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: daljinkata
Категория: Други
Прочетен: 156602
Постинги: 117
Коментари: 25
Гласове: 74
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930