Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2010 15:45 - Само в razkritia.com!!! Тук ще разберете за БЪЛГАРИТЕ С МИЛИОНИТЕ в швейцарски банки
Автор: daljinkata Категория: Други   
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Централното управление на Национална агенция за приходи ни уведоми само преди седмица  кои са българите с 380 МИЛИОНА ЛВ. по сметки в швейцарски банки. Данните са получени от Националната агенция по приходите, която всяка година ги получава по реда на евродирективата за спестяванията. Така изпълнителният директор Красимир Стефанов в германското Министерство на финансите оповести, че всички тези хора ще трябва да докажат откъде идват спестяванията им във въпросните банки.

“Не мога да коментирам колко са тези хора, защото немските ни колеги помолиха за пълна конфиденциалност, докато тече разследването. Но сумата само за 2007 и 2008 г. е близо 300 МЛН.ЕВРО. Тези хора ще трябва да докажат произхода на парите си”, заяви изпълнителният директор Стефанов.

За получаване на информацията Германия е трябвало да заплати и сега в нея се намират двата диска, в които данните са строго секретни, въпреки че не е тайна кои сметки влизат там.

Информатори от пресата твърдят, че сред тях са сметките на президентския спонсор Людмил Стойков и бившият председател на СДС Пламен Юруков, последният е кътал финикийските знаци още отпреди 2008г.,докато за Стоичков информацията е, че го прави от 1994, вече десетилетие и половина.Той пръв основава фирма за внос, както и търговия на сурово кафе и ядки “Балкам”, след което прави още един голям “удар” със “Спетема кафе”. Към днешна дата е подсъдим за пране на пари по програмата САПАРД, от която са източени 7,5 млн. евро.

Към компанията с милионите се присъединява и Марио Николов, човекът спонсорирал БСП, с който дружките (Стоичков-Николов) са подсъдими заедно.

Но сред тях се намират и други лица като например наркобосът Евелин Банев-Брендо, както и убитият Иван Тодоров-Доктора, освен него и жена му също била със сметки в алпийската държава.

Интересен факт е, че и Тодор Батков се намирал в списъка, но по-любопитното било друго, че бил един от най-старите клиенти на споменаваните банки.

По-долу в изброените имена фигурирали и Касим Дал, дъщерята на Иван Костов- Яна Костова, за която може да се каже, че парите й са “чисти”, тъй като има проспериращ бизнес в Италия, докато за Милен Велчев, който също е в “кюпа”, това далеч не е така. Също като Велчев и шефът на “Лукойл”Валентин Златевкътал по някой лев настрани, докато достигнали 35 милиончета.

Най-нагла, дори повече и от “Наглите”, се оказалаМария Мургина, която поневедоми пътища от “скромната” държавна заплата, от 1850 лв., заделяла още “по-скромните” 15 бона евро месечно, което по всички математически изчисления е нещо невероятно и може би магьосницата трябва да сподели тайната си, че целият народ да я узнае и да се измъкне от затъналата в лай- -та криза, за която, ако държавата си върне заграбено, не само ще преуспее, а ще процъфти и няма да се чудят управляващите, откъде да запълнят бюджета, както и по-важното – как хората да свързват двата края!!!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: daljinkata
Категория: Други
Прочетен: 157173
Постинги: 117
Коментари: 25
Гласове: 74
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930