Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2010 16:46 - Нови ръкописи на Боби Цанков внасят светлина за убийствата и пенсионирането на мафията
Автор: daljinkata Категория: Други   
Прочетен: 1005 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Скандални разкрития около убития радиожурналистБоби Цанков, дръзнал да пише за мафията, описани в 200-те страници ръкопис, за който сам той призна в предаването на Венета Райкова.

До тези страници се добрали от екипа на вестник “Папарак”, които публикуваха неиздавани досега разкази на убития.

В един от тях той пише за детектив от Великобритания, който бил нает от семейството на Фатик Тюркмен, за да направи специално проучване около смъртта на Филип Найденов-Фатик.

Впоследствие детективът се добрал до абсолютно всички тайни по разследването, но с уговорката, че ще забрави за информаторът или … “Ако доведеш опашка си мъртъв!”

След като англичанинът се разбрал с информатора си продължили разговора, в който станало ясно, че събеседникът му се свързал с двама  братя от България и по интернет им дал поръчката. Те пък на свой ред се свързали с човек, който им бил информатор и друг на име Милко от Русе, който ги снабдил с незаконно оръжие.

Първоначалната им идея била да дадат поръчката на бандата от Княжево, но те  се уплашили и се отказали от нея. След това те отишли при български партньор на Фатик, който го подлага на турски поръчител.

Въпросният българин се занимава с внос на каптагон, прикривайки го чрез вноса на луксозни лимузини. Съвместният им бизнес се свеждал до това единият да изважда дрогата от колите, а другият да ги търгува в автокъщата си.

Братята се срещат със собственика на автокъщата, който им дава разписанието на Фатик, след което те го очистили.

А за свършената работа получили парите си в кеш, лично от банкера Емил Кюлев.

Към края на разговорът имало още едно разяснение, а именно, че тази информация се дава, защото често пъти детективите водели ченгета след себе си, които им навличали само проблеми. Уточнил също, че “Ако кажеш на семейството на Фатик за срещата ти с мен и откъде знаеш всичко това, ще умреш в страшни мъки, ти и цялото ти семейство!”.

Настъпва мълчание, след което мъжът с автомата слага чувала на главата на досегашния си английски събеседник и го отвежда.

Маха му качулката едва по-късно, пред едно заведение. Веднага след това детективът се отправя към летището, за да разкаже на семейството на Фатик. Те му заплащат и още един хонорар, за да научи и Боби Цанков.

След време през октомври радиоводещият научава друга пикантна информация за мафията и започналото пенсиониране в нея с така нар. Таки.

Неговите хора често пътували до Гърция за тайните си срещи там. В една от тях Таки, чрез видеоразговор от Африка, ги уведомява, че “…дойде време да се оттегля. Дойде време някой друг да поеме кормилото. Сега аз вярвам във всички вас, но трябва да избера един, а другите искам да му се подчиняват безпрекословно!”, последвало мълчание и босът на мафията заявил: “За мой наследник избирам Сако! Дълги години се труди неуморно, мина през битки за мен и така беше редно да постъпя.”, били думите на Таки. Освен това той добавил: “Аз повече няма да се върна в България. Някои от вас ме виждат за последен път. И тъй като искам да ме запомните с добро, на излизане всеки от вас ще получи по 100 000 евро.”

Ето това се случило на тайната среща през октомври в Гърция, за която Боби Цанков научил в хотел “Родина”, при личната си среща с Алексей Петров-Трактора, обяснил му в подробности за началото на пенсионирането в мафията.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: daljinkata
Категория: Други
Прочетен: 156446
Постинги: 117
Коментари: 25
Гласове: 74
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031